Over Annelies

Annelies aan het werk

Craniosacraaltherapie is mijn passie!

Verbinding, potentieel, vrijheid/ruimte en verantwoordelijkheid, liefde, wezenlijk aanraken en luisteren, eigen kracht, aanwezigheid, essentie, bewustzijn, stilte; dit spreekt mij aan!

Graag vind ik jouw wezen voor de juiste samenwerking en ondersteuning.

De kracht van de geest in relatie tot het lichaam heeft mij vanaf mijn jeugd geïnspireerd. De uitdagingen die ik ben tegengekomen hebben mij al jong bewust gemaakt van de mogelijkheden van het lichaam, de adem en de verbinding met het grotere geheel, de natuur, een krachtbron. In 1990 heb ik de opleiding fysiotherapie afgerond, waarna ik al snel gekozen heb voor de specialisatie psychosomatische fysiotherapie (1991-1994).

 Vanaf 1997 tot nu ben ik als geregistreerd  (psychosomatisch) fysiotherapeut (lid KNGF, lid NFP) werkzaam bij het Paramedisch Centrum Skagerrak, waar ik veel met adem, bewustwording, ontspanning, mindfulness en communicatieve massage werk.

In 2003 heb ik met mijn zoon, toen 5 jaar, hulp gezocht bij collega en craniosacraaltherapeut voor zijn stotteren en astmatische klachten, waarna ik me verwonderd heb over de ontspanning, de blijheid die het hem gaf en de vermindering van zijn klachten.

Na een val op mijn achterhoofd in 2005 heb ik zelf ervaren hoe CST mij geholpen heeft in het weer ruimte krijgen in mijn hoofd en hoe mijn trauma mij bewust heeft gemaakt van oude patronen, gevoelens en mijn diepe passie. Dit is wat ik wil! De stap naar de opleiding Upledger heb ik in 2008 gezet en ik ben in 2013 gecertificeerd. Hier heb ik mij verder ontwikkeld in contact Ik ben moeder van een dochter en een zoon. In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen, zwemmen, Tai Chi en meditaties. Verder ben ik geïnteresseerd in het boeddhisme en het Sjamanisme.