Over mij

Ik ben Annelies Beschoor Plug (1967), moeder van 2 kinderen en sinds 1991 werkzaam als fysiotherapeute. De kracht van de geest in relatie tot het lichaam heeft mij vanaf mijn jeugd geïnspireerd en later in mijn weg heeft het mij steeds meer verwonderd. Al snel volgde ik de opleiding tot psychosomatisch fysiotherapeut (1991-1994), waarin ik vooral werd getrokken naar verschillende ontspanningsmethodieken, communicatieve massage en ademmassage.

In 1997 ben ik komen werken bij het Paramedisch Centrum Skagerrak, waar ik nog steeds werk, vooral als psychosomatisch fysiotherapeut. Ik heb onder andere nascholingen gedaan op het gebied van

  • stressmanagement,
  • Motivational Intervieuwing,
  • chronische pijn,
  • ademtherapie,
  • myofeedback,
  • Graded Activity en
  • inleidingen in Somatic Experiencing (SE-trauma therapie),
  • Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en
  • Geweldloze Communicatie.

Hiernaast heb ik e.e.a. gedaan in energiewerk (Reiki, Quantum Touch), doe ik vanaf 2002 aan TaiChi en ben ik in 2007 begonnen met meditatief werk (Vipassana, stilte retraite, Deep Trance meditatie en helings ceremonieen o.l.v. inheemse sjamaan ).
Hoe enthousiast ik ook was in mijn werk, ik bleef onrustig…op zoek…

Zelf ervaren

Na een val op mijn achterhoofd in 2005 heb ik zelf ervaren hoe CST mij geholpen heeft in het weer ruimte krijgen in mijn hoofd en hoe mijn trauma mij bewust heeft gemaakt van oude patronen, gevoelens en mijn diepe passie. Dit is wat ik wil! De stap naar de opleiding Upledger heb ik in 2008 gezet. Ik ben vanuit huis gaan werken vanaf 2010 en ik ben in 2013 gecertificeerd.
In 2014 heb ik me geschoold in de Mindfulness training bij patienten met chronische pijn en/of stress. De patient zelf laten ontdekken in lichaamssensaties, ingesleten patronen en de mogelijkheid eruit te stappen, de weg naar de stilte, nu zonder mijn aanraking.
De cursus Oplossingsgericht Coachen (2014) heeft mijn begeleidingsvaardigheden uitgebreid. Van geinteresseerd probleemgericht vragen naar nieuwsgierig oplossingsgericht; naar de positieve kwaliteiten en veranderingsmogelijkheden. Erg leuk om die focus te verleggen en te kijken wat dat doet in de dynamiek, verbaal en non-verbaal!
Om meer inzicht te krijgen in persoonlijkheidsproblematiek en mijn grenzen hierin, heb ik scholing over DSM 4/5 gedaan (DUC 2014).
Nu ik psychosomatische fysiotherapie kan combineren met het diepere werk van de craniosacraal therapie heb ik mijn vervulling gevonden.

AnneliesRCNlogo_2rond_fc

Ik ben BIG geregistreerd als fysiotherapeut,lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), als psychosomatisch fysiotherapeut, lid van de Nederlandse Federatie voor de Psychosomatiek (NFP) en als craniosacraal therapeut lid van het Register Craniosacraaltherapie Nederland (RCN).